Kurs

Lule Kite erbjuder kurser för dig som vill uppleva kite, vill bli självständig kitare, fräscha upp dina kunskaper, eller helt enkelt vill lära dig mer.

Vi erbjuder kurser som ger er säker utbildning, Vårt mål är att göra Er till trygga och självgående kitare på ett både roligt och säkert sätt! Vi har även möjlighet att skräddarsy en utbildning efter era önskemål, tex. teknikträning. Vi tar max 2 st elever per instruktör vilket garanterar att Du som elev får all hjälp du behöver och därmed lär dig kita på ett säkert sätt!

Vi börjar vanligtvis med en liten trainer kite för att ni skall lära er kontrollera, starta och landa er kite på ett säkert sätt. När ni är redo, byter vi till större kite, storlek och typ väljer vi utifrån vindstyrka och Er vikt.

Vi kommer köra massor av säkerhetsövningar i vattnet sedan kommer vi öva vattenstart med mål att komma upp på brädan och få åka sina första repa!

Ni tar med er lunch och något att dricka, så fikar/lunchar vi tillsammans och går igenom kite teori, väder och vind, regler, vad man skall tänka på vad det gäller utrustning och val av kite-spot (plats där man kitar).

Utrustning:

Under kurstiden har alla elever Hjälm, flytväst och sele på sig. All utrustning såsom, drakar, brädor, selar, hjälm, etc. ingår i kursavgiften. Vi tillhandahåller även ett urval  våtdräkter, men det går naturligtvis bra att ta med sig våtdräkt om man redan hunnit skaffa egen.

Privat coachning, Pris: 900 kr/h (minimum 2h). Vi erbjuder även privatlektioner a 700 kr/h, då tar ni med er egen utrustning, och vi hjälper er finslipa de moment ni önskar öva.

Vi erbjuder kitekurser med full vindgaranti, blåser det inte tillräckligt (eller för mycket) för att vi skall kunna genomföra alla kursmoment, så hittar vi ett nytt datum där vi slutför Er kurs.

Ring eller maila så berättar vi mer!